OTVORENJE POUČNE STAZE „PUT LOKVI“, ODRŽANE TISKOVNA I ZAVRŠNA KONFERENCIJA PROJEKTA LOKNA

 • Objavljeno: 25 April 2016
 • Autor: Javna ustanova ...

U srijedu, 20. travnja 2016. otvorena je poučna staza „Put lokvi“ na otoku Krku. Osmišljavanje i uređenje staze jedna je od aktivnosti provedenih u sklopu prekograničnog projekta “Očuvanje i promocija vodenih biotopa – lokve i barjanska okna za budućnost”, poznatijeg akronima LOKNA. Trasa poučne staze “Put lokvi” započinje kod mjesta Milohnići i proteže se do mjesta Poljice na otoku Krku, a za sam obilazak potrebna su dva do tri sata, ovisno o učestalosti zaustavljanja zbog prekrasnih vizura koja se pružaju uz stazu.

Pot barjanska okna je odprta

 • Objavljeno: 18 April 2016
 • Autor: loknadmin

V sredo 13. aprila 2016 smo se v Podkraju zbrali partnerji projekta LOKNA (Javna ustanova Priroda, Mesto Krk, Geodetski inštitut Slovenije in Javni zavod Krajinski park Ljubljansko barje), predstavnica Ministrstva za okolje in prostor, izvajalci del na Poti barjanska okna, predstavniki Zavoda RS za varstvo narave, predstavnici Občine Ig in domačini. Po uvodni predstavitvi poti v Podkraju smo se sprehodili do Strahomerskih oken, kjer je urejen razgledni podest z interaktivnimi orodji. Na razglednem podestu so zbrane nagovorili v.d.

OTVORENJE IZLOŽBE FOTOGRAFIJA – LOKVE OTOKA KRKA I BARJANSKA OKNA U LJUBLJANSKOM BARJU

 • Objavljeno: 5 April 2016
 • Autor: Javna ustanova ...

U krčkoj galeriji Decumanus javnosti je predstavljena izložba fotografija „Lokve otoka Krka i barjanska okna u Ljubljanskom barju“, koja je postavljena u okviru projekta LOKNA. Izložba je pobudila značajan interes javnosti, posebice krčkih školaraca koji u projektu sudjeluju od samog početka. Zanimljivim fotografijama predstavljena je bogata flora i fauna krških lokava otoka te fenomen barjanskih okana i proces njihove revitalizacije.

Učenci s Krka so si ogledali barjanska okna

 • Objavljeno: 24 March 2016
 • Autor: loknadmin

Ljudem, ki živijo na Ljubljanskem barju, se ne zdi prav nič posebnega, če se jim pod nogami zatresejo tla, ko poskočijo ali ko mimo njih zapelje avto. Otrokom s Krka pa se je ta značilnost Barja zdela izredno zanimiva, saj na svojem otoku česa takšnega ne morejo doživeti. Ena od učiteljic, ki so jih spremljale, je z nasmehom na obrazu dejala: »Pri nas je samo kamen.«

EDUKATIVNE RADIONICE MALIH BARJANA NA KRČKIM LOKVAMA

 • Objavljeno: 23 March 2016
 • Autor: Javna ustanova ...

Svjetski dan voda na Krku je obilježen zanimljivim događanjem. Pod vodstvom djelatnika Krajinskog parka Ljubljansko barje 50 sudionika osnovnih škola iz Iga, Borovnice i Brezovice, sa učiteljicama i učiteljima, posjetilo je Poljica i Krk. Uzvratni edukativni izlet organiziran je u okviru  projekta „Očuvanje i promocija vodenih biotopa – lokve i barjanska okna za budućnost“ – LOKNA.

EDUKATIVNI IZLET MALIH KRČANA U LJUBLJANSKO BARJE

 • Objavljeno: 23 March 2016
 • Autor: Javna ustanova ...

Pod vodstvom djelatnika Javne ustanove „Priroda“ 50 sudionika osnovnih škola Fran Krsto Frankopan iz Krka i osnovne škole Vrh, sa učiteljicama, učiteljima i ravnateljem škole Krk, posjetilo je Ljubljansko barje i Ljubljanu. Edukativni izlet organiziran je u okviru  projekta „Očuvanje i promocija vodenih biotopa – lokve i barjanska okna za budućnost“ – LOKNA.

Otvorenje izložbe: Lokve otoka Krka i barjanska okna u Ljubljanskom barju

 • Objavljeno: 23 March 2016
 • Autor: Javna ustanova ...

Poštovani,

Sa zadovoljstvom Vas pozivamo na otvorenje fotografske izložbe

LOKVE OTOKA KRKA I BARJANSKA OKNA U LJUBLJANSKOM BARJU

koja će se održati

u petak 1. travnja 2016. u 10,30 sati

u Galeriji Decumanus u Krku, Ulica Strossmayerova 2

Izložba ostaje otvorena do 14. travnja 2016.

Otvoritev razstave kalov na Krku in barjanskih oken na Ljubljanskem barju in novinarske konference

 • Objavljeno: 10 February 2016
 • Autor: loknadmin

V torek, 2. februarja 2016, je v  zgodovinskem atriju Mestne hiše v Ljubljani v potekala otvoritev fotografske razstave kalov na Krku in barjanskih oken na Ljubljanskem barju ter novinarska konferenca. Dogodek je potekal v sklopu projekta LOKNA, ki je bil odobren v okviru čezmejnega programa Slovenija-Hrvaška 2007-2013. Kot partnerji sodelujejo v projektu Javna ustanova Priroda (JUP) iz Reke, občina Krk na otoku Krku, Geodetski inštitut Slovenije (GI) iz Ljubljane in Krajinski park Ljubljansko barje,  ki je bil tudi organizator postavitve fotografske razstave.

Vabilo na novinarsko konferenco in odprtje razstave projekta LOKNA

 • Objavljeno: 1 February 2016
 • Autor: loknadmin

Spoštovani!

Vabimo vas na otvoritev razstave kalov na Krku in barjanskih oken na Ljubljanskem barju in novinarsko konferenco, ki bo  v torek 2. februarja 2016 ob 18.00 v zgodovinskem atriju Mestne hiše v Ljubljani, Mestni trg 1, 1000 Ljubljana.
Na ogled bo 26 fotografij z motivi barjanskih oken, kalov in zanimivih rastlinskih ter živalskih vrst popisanih v in ob obravnavanih vodnih biotopih.

Stranice